Webbdesigner / Frontendutvecklare

Brinner du för webben och bra design i kombination med smart onlinemarknadsföring?

Då har vi en kul och utvecklande tjänst att erbjuda dig på en digitalbyrå som ligger i framkant! Forefront består av ett härligt gäng digitala entusiaster som sitter i mysiga lokaler mitt i centrala Uppsala, endast tre minuter från centralstationen. Vårt läge gör det enkelt och snabbt att pendla från exempelvis Stockholm med omnejd. Hos oss är det alltid högt i tak och för den som vill finns stora utvecklingsmöjligheter.

Forefront får ständigt in nya spännande uppdrag runt om i landet och därför söker vi nu efter en vass Webbdesigner / Frontendutvecklare. Viktigt är att du är en fena på webbdesign, användarvänlighet och konverteringsoptimering, alltså att du utifrån ”rätt” design, form och teknik lockar användarna på hemsidan att konvertera till exempelvis ett köp, en beställning eller till ytterligare kontakt med företaget.

I rollen som Webbdesigner / Frontendutvecklare ges du utrymme och frihet att komma på och testa dina egna idéer. Du kommer tillsammans med övriga i teamet vara delaktig i hela processen från kundens behovsanalys till lansering. De verktyg vi primärt jobbar med är HTML, CSS, JavaScript. Vi använder dessutom WordPress som bas för de allra flesta hemsidor vi bygger.

Utöver att bygga hemsidor kommer du att producera banners för olika kampanjer vi genomför åt våra kunder samt vara med och bidra till övrigt grafiskt innehåll i exempelvis produktblad, nyhetsbrev etc.

Arbetet kräver att du har förmågan att ha koll på flera parallella spår samtidigt och tidvis är det korta deadlines varför det är viktigt att du behärskar detta och är flexibel. Vi vill också att du är en social och god lagspelare som gillar att tillsammans med andra komma fram till konstruktiva lösningar, samtidigt som du ändå tycker om att jobba enskilt och ta egna initiativ.

Under kommande halvår planerar vi även att öppna kontor i Stockholm där många av våra kunder finns. Tills dess erbjuder vi även andra möjligheter för att underlätta din vardag om du bor utanför stan och har svårt att pendla dagligen till Uppsala, exempelvis att jobba hemifrån vissa dagar i veckan.

Önskad kompetens

 • Mycket stort intresse för webben och onlinemarknadsföring.
 • Minst 1-2 års arbetslivserfarenhet inom en liknande roll.
 • God kunskap om alla relevanta verktyg och tekniker såsom Photoshop, XHTML/CSS HTML5, WordPress m.m.
 • Förståelse för ”sälj” och vad som är bra grafisk form ur marknadsföringssynpunkt.
 • Bra sinne för ett väl fungerande bildspråk och för att välja ut passande bilder utifrån kundens behov.
 • Responsiv design
 • Kvalitetsmedveten och noggrann men ändå kreativ och idérik.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande erfarenheter (dock inget krav):

 • Övrig kunskap inom Onlinemarknadsföring såsom exempelvis SEM (Google Adwords, Bing), SEO, Sociala Medier, Displayannonsering eller liknande.
 • Erfarenhet och duktig på att skriva Copytexter.
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Varaktighet: Tillsvidare

Arbetstid: Heltid 40 timmar/vecka
Lön: Fast lön

Övrigt: För oss är det viktigt att våra anställda mår bra och har en god grundtrygghet. Därför är det en självklarhet för oss att du får Tjänstepension, Sjukförsäkring och Friskvårdsbidrag vid fast anställning.

Om du har några frågor kontakta:
Johannes Karsberg tel: 070-223 88 50 johannes.karsberg@forefrontmedia.se

Välkommen med din ansökan!